Sisteme de incarcare

...Ridicarea   greutatilor exercita o tensiune mare asupra muschilor si tendoanelor spatelui. Pe timpul ridicarii greutatilor presiunea asupra discurilor coloanei vertebrale  creste iar  muschii si tendoanele apropiate sunt lezate. Aceasta tensiune schimba pentru citeva momente centrul de greutate al corpului. 
Din cauza ridicarii greutatilor in mod continuu sau prea grele, inima si plaminii sunt supusi unui efort mai mare pentru ca corpul are nevoie de mai mult oxigen decit in mod normal.
Ridicarea greutatilor poate sa afecteze vertebrele, sa produca artrita sau dereglari neuronale, probleme ale coloanei vertebrale, fracturi, entorse,si alte probleme nedorite.
Pentru a ne ocroti sanatatea trebuie sa avem disponibil pe durata lucrului in stupina echipamente optime si sa fie la indemina pentru orice  moment.
Echipamentul trebuie:
-sa fie disponibil in cantitate suficienta si intr-un loc accesibil pentru lucrul ce  trebuie efectuat
-sa fie construit in asa masura incit sa elimine sau sa minimalizeze efortul ridicarii.
 

Carut
special pentru apicultura

 

  Acest carut este instrumentul cel mai potrivit pentru micile mutari din cadrul stupinei.

Usor de manevrat si special destinat pentru apicultura.

  Este protejat impotriva ruginii si a fost fabricat cu o puternica structura de otel. Face ca mutarea stupilor in cimp sa fie o placere datorita unicei roti care il face in acelasi timp si usor de manevrat.


100900 Carut apicultura

Alte  sisteme de incarcare   Sistemul de incarcare este o parte foarte importanta a apiculturii moderne. Va aratam alaturat un sistem care va ajuta ca munca cu stupii sa fie mai usoara.
In partea  de sus vedem un lift de ridicarea stupilor din aluminiu de doar 12kg de greutate care ii ajuta sa fie foarte practic in stupina. Ridica pina la 80kg  si este recomandat pentru inspectionarea  cutiei "incubator" situata la partea de jos a stupului.
In partea de jos vedem un carut  cu roti care poate ridica pina la 100kg Recomandat pentru ridicare stupilor de pina la 90cm inaltime.
Alte modele disponibile.

API-TRUCK

  API-TRUCK este o mica furnica in miniatura si este destinata marilor apicultori. Dispune de un dispozitiv care impiedica alunecarea stupilor in timpul transportarii acestora. Aceasta face ca APITRUCK  sa fie ustensila perfecta pentru apicultorul profesional.
Se deplaseaza  cu ajutorul unor senile de cauciuc care se pot roti si in sens contrar,
API-TRUCK poate ridica stupi la  1,40m (1,80m cu echipament optional )
API-TRUCK este usor de transportat chiar si intru-un camion.